‘Verbindingen’ en de Vrijmetselarij

Op zaterdag 14 en zondag 15 september vindt de 38ste editie van de Open Monumentendag plaats. Het thema dit jaar is ‘Routes en Verbindingen’. Het werk binnen De Vrijmetselarij, de vrouwelijke variant ‘de Weefsters’, alsmede ‘de Odd Fellows’, heeft als rode draad het levenspad dat iemand kiest en de verbindingen die hij of zij op dat pad maakt met zichzelf en de buitenwereld. Kom het zien en ervaren op zaterdag 14 september, u bent op deze dag bij ons van harte welkom!

Het pad dat iemand aflegt binnen de Vrijmetselaarsloges heeft als kader de eeuwenoude (Gilde-)ontwikkelingsweg van leerling – gezel – meester. Binnen dat kader bewandelt ieder lid zijn of haar eigen pad. Iedere overgang naar de volgende fase vieren wij middels een specifiek rituaal. Hierbij wordt uitgebreid gebruik gemaakt van bijpassende symbolische voorwerpen en betekenisvolle handelingen en teksten. Door het jaar heen staan we ook stil bij overgangen in de jaargetijden, en de verbinding die ons leven heeft met deze kosmische route van de zon. Ook daarvoor komen we samen in onze Tempel. Al deze momenten dragen bij aan bewustwording en inzicht in onszelf en de wereld waarin wij leven.

Tijdens de Open Monumentendag zijn er de hele dag door presentaties en kunt u een kijkje nemen in onze heiligste ruimte. Alle tijd ook om vragen te stellen over wat u daar allemaal kunt zien. De diverse loges van Arnhem, de mannen- en vrouwenloge, en de gemengde loge heten u van harte welkom. Een videopresentatie schetst een mooi beeld van de organisaties en haar doelstellingen. De aanwezige leden van de verschillende loges kunnen uw vragen beantwoorden. U bent welkom op zaterdag 14 september tussen 10.30 uur en 17.00 uur aan de Arnhemsestraatweg 360, Velp. Parkeren en koffie zijn gratis.

Kom de Vrijmetselarij ervaren

Waarom meedoen aan Open Monumenten Dag?  

Door het ontmoeten van leden van de loge zult u ontdekken dat ook wij op zoek zijn naar een betere wereld. Wij zijn overtuigd dat zoiets begint bij jezelf. Wij verbinden, zijn op pad; een weg naar een betere zelf.
Het zelf meemaken is naar onze mening een goede manier om te ervaren wat woorden alleen moeilijk kunnen overbrengen.


Een reguliere Loge-avond wordt vervolgd door een informele bijeenkomst  “sociëteit”.Hier komt het sociale karakter van onze vereniging het meest tot zijn recht enwordt de avond afgesloten met een hapje, borrel en handdruk. Het loge gebouw achter de Villa aan de Arnhemsestraatweg 360, VelpPal naast de A12, Rij door naar achter voor gratis parkeren

Adres:

Arnhemsestraatweg 360,

6881 NK  Velp (gld),

(pal naast A12.)


Parkeerplaats (gratis):Ingang naast A12, links van het pand, doorrijden naar achter. 

Parkeerplaats: klik hier

Open Monumenten Dag 14 sept. 2024: Verbindingen