6 december, inloop 19:30 aanvang 20:00

In ons programma van maatschappelijke onderwerpen nader uitgediept neemt Paul Marselje ons mee in de vraag of wij een voorbestemd leven leiden of echt vrij zijn. Welke keuze zou U maken?

Paul Marselje gaat tijdens de lezing diep in op het gegeven dat mensen steeds meer de indruk krijgen dat ons lichaam niet anders is dan een goed geprogrammeerde machine die mogelijk als we opgroeien nog wat aanpassingen ondergaat, maar veel meer ook niet.

Marselje komt daarom op de vraag of wij eigenlijk wel meer zijn dan onze genen. Ligt alles al vast bij onze geboorte? Hebben wij keuzes in ons leven, kunnen wij anders worden dan onze ouders, die ons hun genetisch materiaal gaven? Maken onze opvoeding en omgeving iets uit en zo ja, waar hebben deze wel of geen invloed op? Was Marselje zijn keus voor bijvoorbeeld de vrijmetselarij een vrije keus?

Na de lezing is er gelegenheid om vragen te stellen, om gedachten en denkbeelden naast elkaar te leggen.

De lezing vindt plaats in het gebouw van Loge De Oude Landmerken, Arnhemsestraatweg 360, Velp en duurt van 20 – ca 22 uur. De zaal gaat open om 19.30 uur. Entree bedraagt 5 euro p.p., incl een kopje koffie of thee. Er is gratis parkeergelegenheid op het terrein.

Aanmelding is niet verplicht, wel fijn

Lezing “Slaaf van onze genen of vrij mens…”
Gebouw open 19:30 uur.
Aanvang voordracht 20:00 uur,
sluiting officieel gedeelte 22.00 uur
 Toegangsprijs €5,- inclusief kopje koffie of thee, parkeren gratis, u bent van harte welkom!

De Orde van Vrijmetselaren houdt zich bezig met levensvragen als: ‘Wie ben ik?’ ‘Wat is mijn rol op deze aarde?’, ‘Is er een hoger plan?’ en ‘Wat kan ik voor mijn omgeving betekenen?’

Een Vrijmetselaar zoekt persoonlijke groei. Hij wil een bijdrage leveren aan een betere maatschappij. Een samenleving gebaseerd op wederzijds respect met de bijbehorende normen en waarden.

Loge gebouw (achter de villa)

Adres:
Arnhemsestraatweg 360,
6881 NK  Velp (gld),
pal naast A12.

Parkeerplaats (gratis):
Ingang naast A12, links van het pand, doorrijden naar achteren. 

Villa, gezien vanaf Arnhemsestraatweg
Lezing “Slaaf van onze genen of vrij mens…”, 6 dec 2023